Ιστορια

Ο ΑΠΣ «Φίλιππος Περιστερίου» ομάδα της περιοχής μας ιδρύθηκε το 1992 από μια ομάδα ανθρώπων με μεράκι για τον αθλητισμό .Το ξεκίνημα της ομάδας από το 10ο δημοτικό σχολειό με πρωταγωνιστή το γυμναστή του σχολείου ΦΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ αποτελεί σταθμό στη δημιουργία αυτής της ομάδας. Αγωνίζεται σήμερα στο ανδρικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας ΕΣΚΑ. Μεγάλες επιτυχίες της θεωρούνται η άνοδος της ομάδας από τη Δ κατηγορία στη Γ και μετά η άνοδος και παραμονή στη Β κατηγορία τα τελευταία  δέκα (10) χρόνια.

Η Ομάδα συμμετέχει με τα αγωνιστικά της τμήματα Ανδρικού, Εφηβικού, Παιδικού, Παμπαιδικού Μίνι, Προμίνι, Κορασίδων, Μίνι και Προμίνι Κοριτσιών στα  αντίστοιχα πρωταθλήματα ΕΣΚΑ, έχει σήμερα στα τμήματα ακαδημιών περισσότερα από 300 παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών .

Έδρα του συλλόγου  μας είναι το κλειστό στάδιο της Χωράφας το οποίο έχει δοθεί αποκλειστικά με παραχωρητήριο από το δήμο Περιστερίου τόσο για τους αγώνες  όσο και για τις προπονήσεις των τμημάτων μας.

Στα σκαριά είναι και η επισκευή του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στη οδό Ναούσης που θα βοηθήσει την ομάδα μας στην αποσυμφόρηση των τμημάτων. Το ανωτέρω έχει δοθεί με παραχωρητήριο από το δήμο Περιστερίου για τις υποχρεώσεις της ομάδας μας.